Репертоар
Ladalo-1cover
ТРАГИЧНА ЉУБОВ НА ЕДНА ДЕВОЈКА – Гостување во Полска
20.06.2018 20.00 ч.
julie_cover
ЈУЛИЕ ЦЕЗАР (RES PUBLIKA ИЛИ COSA NOSTRA)
23.06.2018 20.00 ч.
riki13_gallerylarge
РИЧАРД III – ТЕАТАР ГАВЕЛА ЗАГРЕБ, ХРВАТСКА
24.06.2018 20.00 ч.
ungarski
ШЕКСПИР, СОНЕТ 66 – УНГАРСКИ ТЕАТАР ЧИКИ ГЕРГЕЈ ТЕМИШВАР, РОМАНИЈА
25.06.2018 20.00 ч.
iHamlet
јасХАМЛЕТ – ПУНКТАРТ БУКУРЕШТ, РОМАНИЈА
26.06.2018 20.00 ч.

Вести

08/07/2017
Драмската програма на 57-то издание на фестивалот „Охридско лето“ синоќа на сцената „Долни Сарај“ донесе премиера на театарската претстава „Сон на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир, режирана од Џон Блондел,...
05/15/2017
Екипата на претставата Без Паника ќе ја доживее својата 75-та изведба на сцената на Meadowvale Theatre,  во Торонто, Канада на 26 мај, 2017.  Во оваа комедија играат играат Никола Пројчевски,...
08/20/2016
ЛИЛЈАНА МАЗОВА "Бар - Ремарк" на Народниот театар во Битола е добро сложен театар од животни приказни за луѓе кои ги поминале стравотиите и ужасите на војната и нивната неможност/немоќ...
06/20/2016
Петти Интернационален Битола Шекспир фестивал 21 јуни - 01 јули    

Последна Продукција

ЈУЛИЕ ЦЕЗАР (RES PUBLIKA ИЛИ COSA NOSTRA)

Премиера 28.04.2018

Битола Шекспир Фестивал