2011
МИНХАУЗЕН

Режија. Александар Исаков
Превод од Руски: Драгица Најческа
Сценографија. Валентин Светозарев
Костимографија. Благој Мицевски
Светло:Димче Спасевски

ИГРААТ:
Борис Чоревски:Барон Минхаузен
Викторија Степановска:Марта
Соња Михајлова:Јакобина Фон Минхаузен
Васко Мавровски:Теофил Фон Минхаузен
Мартин Мирчевски:Томас
Слободан Степановски:Градоначалникот
Петар Горко:Рамкоф
Јулијана Стефановска Судијата
Александар Стефановски:Наредникот
Петар Мирчевски:Пасторот

ОБИЧНА ПРИКАЗНА

Марина Ладо
Режија: Љупчо Ѓоргиевски
Превод од руски:Оливера Павловиќ
Асистент на режија:Јовица Ристовски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија.Благој Мицевски
Музика:Марјан Нечак
Светло:Илија Димовски
Играат:
МиткоС.Апостоловски
Менка Бојаџиева
Маја Андоновска
Борис Чоревски
Огнен Дранговски
Јоана Поповска
Јулијана Стефановска
Соња Ошавкова
Никола Пројчевски
Петар Спировски

МЕДЕЈА

од Хајнер Милер и по текстови на Еврипид, Ајсхил, Георг Бикнер и Криста Волф
режија: Нада Кокотовиќ
драматург: Билјана Крајчевска
сценографија: валентин Светозарев
костимограф: Благој Мицевски
музика: Миодраг Нечак
светло:Илија Димовски

ИГРААТ:
Јулијана Мирчевска:Медеја
Здравко Стојмиров:Јасон
Соња Михајлова: Дадилката
Кристина Христова Николовска:Касандра
Борис Чоревски:Креонт
Валентина Грамосли:Хоровотката

Хорот на коринтјантките:
Менка Бојаџиева,Соња Ошавкова,Јулијана Стефановска,Катерина Аневска,
Марија Стефановска
Габрилеа Петрушевска:Главка
Никола Пројчевски:Гласник

Аргонаути:
Златко Велевски,Дарко Јаневски,Петар Ангелевски,Филип Јуруковски, Христијан Лозановски,Дарио Петровски,Петар Ристевски,Славчо Петровски, Благојче Петровски, Борче Ѓаковски,Горан Јосифовски,

Синовите на Медеја:
Ангел Мицевски
Горазд Христовски

ДОН КИХОТ ОД ЛА МАНЧА

Режија: Владо Цветановски
Асистент на режија: Мартин Мирчевски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Музика : Зоран Маџиров
Светло: Илија Димовски

Дон Кихот: Кирил Ристоски
Санчо Панса: Петар Мирчевски

Патувачки театар „Дулчинеа“:
Мими Таневска
Мартин Мирчевски
Огнен Дранговски
Васко Мавровски
Валентина Грамосли
Филип Мирчевски
Јулијана Мирчевска
Катерина Аневска

ВИШНОВАТА ГРАДИНА

Режија: Звездана Ангеловска
Превод: Оливера Павлова
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Музика: Марјан Неќак
Светло: Димче Спасеновски
Колсунтант за илузии: Кристијан Шопов

Играат:
Љубов Андреевна Раневскаја: Елена Моше
Ања: Викторија Степановска
Варја: Илина Чоревска
Гаев леонид Андреевич: Петар Горко
Лопахин Ермолај Алексеевич: Огнен Дранговски
Трофимов петар Сергеевич: Иван Јерчиќ
Симеонов Пишчик Борис Борисович: Марјан Ѓоргиевски
Шарлота Иванова: Габриела Петрушевска
Епиходов Семјон Пантелеевич: Филип Мирчевски
Дуњаша: Маја Андоновска
Фирис: Борис Чоревски
Јаша: Васко Мавровски
Минувачката: Ѓоргина Поповска

Испициент: Мирослав Лазаревски
Суфлер: Радојка Димеска

ЈАНЕ ЗАДРОГАЗ

Горан Стефановски
Режија: Љупчо Ѓоргиевски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Музика:Марјан Неќак
Кореографија: Рисима Рисимкин
Асистент на костимографија. Андреј Ѓоргиевски
Лица:
Царица:Габриела Петрушевска
Јане:Николче Пројчевски
Јанкула :Мартин Мирчевски
Секула:Пеце Спировски
Петрула:Филип Мирчевски
Тасе свирачо:Огнен Дранговски
Дафина:Катерина Аневска
Божин Лебаро:Петар Горко
Магда:Викторија Степановска
Најде Екимо:Марјан Ѓоргиевски
Васка :Марија Стефановска
Димче ковачо:Иван Јерчиќ
Костинка:Илина Чоревска
Ицо Терзијата:Борче Ѓаковски
Цена:Маја Андоновска
Тоде мудрецо Борис Чоревски