2013
ХЕДА ГАБЛЕР

Хехриk Ибзен

Режија: Ѕвездана Ангеловска
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Светло: Димче Спасевски
Избор на музика: Ѕвездана Ангеловска

Јерген Тесман: Марјан Ѓорѓиевски
Госпоѓа Хеда Тесман: Габриела Петрушевска
Госпоѓица Јулија Тесман: Соња Ошавкова
Госпоѓа Елвстед: Валентина Грамосли
Судијата Брак: Борче Ѓаковски
Ејлерт Левборг: Огнен Дранговски
Берта: Катерина Аневска

ТАРТИФ

Режија: Сашо Миленковски
Сценографија:Зоран Николовски
Костимографија: Благој Мицевски
Музика: Венко Серафимовски
Кореографија: Александра Хонг
Светло: Илија Димовски

Играат:
Тартиф: Огнен Дранговски
Госпоѓа Пернел: Јулијана Стефанова
Оргон: Никола Пројчевски
Елмира: Менка Бојаџиева
Дамис: Филип Мирчевски
Маријана: Маја Андоновска
Валер: Васко Мавровски
Клеан: Душко Јовановиќ
Дорина: Кристина Христовa–Николова
Кралот Луј: Горазд Христовски
Борче Ѓаковски
Александар Стефановски
Маријан Ѓоргиевски
Александар Копања

СМРТТА НА ТРГОВСКИОТ ПАТНИК

Артур Милер
Режија: Љупчо Ѓоргиевски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Андреј Ѓоргиевски / Благој Мицевски
Музика: Маријан Неќак
ЛИЦА:
Вили Ломан – Борис Чоревски
Линда Ломан – Соња Михајлова
Биф Ломан – Петар Горко
Харолд „Хепи“ Ломан – Маријан Ѓоргиевски
Чарли – Слободан Степановски
Бернард – Борче Ѓаковски
Бен Ломан – Митко С. Апостоловски
Госпоѓица Френсис – Илина Чоревска
Хауард Вагнер – Никола Пројчевски
Стенли – Александар Стефановски
Госпоѓица Форсајт – Маја Андоновска
Госпоѓица Лета – Катерина Аневска

ЕСЕНИН

музичко-поетска драма
Режија: Благојче Божиновски
Адаптација и музика: Марјан Неќак
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски

ЛИЦА:
Стариот Есенин-Митко С. Апостоловски
Младиот Есенин-Влатко Илиевски(к.г.)
Исидора Данкан и Гаља -Габриела Петрушевска
Мајката-Соња Ошавкова
Есенин-Михаил Истилијанов

РОЗЕНКРАНЦ И ГИЛДЕСТЕРН СЕ МРТВИ

Автор: Том Стопард
Адаптација и режија: Никита Миливојевиќ
Костимографија:Благој Мицевски
Музика: Маријан Неќак
Сцнски движења: Амалија Беннет
Лица:
Розенкранц-Огнен Дранговски
Гилденстерн –Мартин Мирчевски
Првиот актер-Петар Мирчевски
Хамлет-Маријан Ѓоргиевски
Кралот-Петар Горко
Кралицата –Соња Михајлова
Полониј-Борис Чоревски
Офелија- Катерина Аневска
Алфред- Никола Пројчевски
Актерска група:
Слободан Степановски
Иван Јерчиќ
Александар Стефановски
Борче Ѓаковски
Дворјани:
Соња Ошавкова
Илина Чоревска
Пеце Спировски
Душко Јовановиќ