ЗА ДОМОТ СЕ РАБОТИ

ПРАИЗВЕДБА
автор: Горјан Милошевски
режисер:Мартин Кочовски
сценограф:Валентин Светозарев
костимограф:Благој Мицевски
музика:Оливер Јосифовски
светло:Димче Спасевски
тон:Александар Димовски
ИГРААТ:
Иван Јерчиќ
Огнен Дранговски
Валентина Грамосли
Илина Чоревска
Борче Ѓаковски
Здравко Стојмиров
Александар Стефановски
Катерина Аневска
Петар Спировски

ДЕНОВИ БЕЗ ДРАМА

Текст и режија: Марјолаин Биренс
Превод од холандски: Синоличка Меллес Трпкова
Драматург:Билјана Крајчевска
Сцена:Валентин Светозарев
костими:Благој Мицевски
Светло:Димче Спасевски
Играат:
Соња Михајлова
Борис Чоревски
Елена Моше
Васко мавровски
Илина Чоревска

Каренина made in Macedonia

Венко Андоновски
Режија : Дејан Пројковски
Костимографија : Благој Мицевски
Сценографија : Валентин Светозарев
Музика : Горан Трајковски
Светло: Илија Димовски
Маекти: Горан Спасевски и Драган Анѓелковиќ

ИГРААТ:
Илина Чоревска
Катерина Аневска
Соња михајлова
Валентина Грамосли
Елена Мошевска
Петар Горко
Борче Ѓаковски
Васко Мавровски
Борис Чоревски
Николче Пројчевски
Слободан Степановски
Огнен Дранговски
Александар Копања
Стефан Стерјовски

БЕЗ ПАНИКА

Според „Паника“ од Миха Милиахо

превод од руски:Оливера Павловиќ
драматург:Биљана Крајчевска
режија:Благој Мицевски
сценографија:Драган Анѓелковиќ
кореографија.Валентино Апостоловски
играат:
Никола Пројчевски
Маријан Ѓорѓиевски
Александар Копања

ИВАНОВ

Режија: Александр Баргман
Превод: Димче Биљановски
Костимографија: Благој Мицевски
Сценографија. Валентин Светозарев
Музика : Марјан Неќак

OTEЛО

Режисер : Диего де Бреа
Костими: Благој Мицевски
Светло: Диего де Бреа

Улоги:
Маријан Ѓоргиевски – Јаго
Борче Ѓаковски – Отело
Катерина Аневска – Дездемона
Иван Јерчиќ – Касио
Никола Пројчевски – Родриго
Валентина Грамосли – Емилија
Петар Горко – Лодовико
Петар Горко – Барабанцио
Илина Чоревска – Бјанка