[cmsmasters_row data_shortcode_id=”7nuoufjfgf” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”sq7tj7zet8″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_table shortcode_id=”tdugtfp” animation_delay=”0″][cmsmasters_tr][cmsmasters_td align=”center”]ПРЕТСТАВА[/cmsmasters_td][cmsmasters_td align=”center”]ТЕКСТ[/cmsmasters_td][cmsmasters_td align=”center”]РЕЖИЈА[/cmsmasters_td][cmsmasters_td align=”center”]ПРЕМИЕРА[/cmsmasters_td][cmsmasters_td align=”center”]БРОЈ НА ОДИГРАНИ ИЗВЕДБИ[/cmsmasters_td][cmsmasters_td align=”center”]ПУБЛИКА[/cmsmasters_td][/cmsmasters_tr][/cmsmasters_table][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”v8625xnz8g” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_shortcode_id=”ti5honph41″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_width=”1/1″][cmsmasters_text shortcode_id=”3awytwy8ya” animation_delay=”0″]

ЃОРЕ МАГАРЕВСКИ ВЛАДО МАЛЕВСКИ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 14.11.1944
ТУГИНЧЕ БРАНИСЛАВ НУШИЌ 19.12.1944
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА РИСТО КРЛЕ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 19.01.1945 32 17.394
ЈАС НЕЗНАМ НИШТО ПЕТАР ПАВЛОВСКИ ПЕТАР ПАВЛОВСКИ 20.02.1945 16 4.950
МИЛИОНЕРИ ЈОРДАН ЈОВКОВ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 20.03.1945 22 6.640
КАЛНАТА ТОПКА ГАЛЕШНИКОВ ПЕТАР ВЕЛЈАНОВСКИ 04.04.1945 12 1.645
СВЕТЛИНАТА НА МАЈАКОТ Л. КАРАСИЕВ ДИМИТАР ТАЛЕВСКИ 31.05.1945
КАТЈУШКА АЛЕКСАНДАР БРУНШТАЈН ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 07.09.1945 17 2.350
ЖИТАТА ЗРЕАТ ЈУРИЈ МОКРОВ ДИМИТАР ТАЛЕВСКИ 11.10.1945 8 2.570
НЕГДЕ ВО МОСКВА В. МАС И М.ЧЕРВИНСКИ ДИМИТАР ТАЛЕВСКИ 05.11.1945 17 4.430
ВЛАСТ БРАНИСЛАВ НУШИЌ АЦО СТЕФАНОВСКИ 14.11.1945 12 3.245
ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА БРАНИСЛАВ НУШИЌ АЦО СТЕФАНОВСКИ /.12.1945 9 2.980
МИСИЈА НА МИСТЕР ПЕРКИНС АЛЕКСАНДАР КОРНЈЕЧУК ТОМА ТАСИЌ 23.03.1946 14 5.234
КРАЛОТ НА БЕТЈАНОВА ИВАН ЦАНКАР ТОМА ТАСИЌ 30.05.1946 10 2.378
ПЕЧАЛБАРИ АНТОН ПАНОВ АЦО И ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 1946
ЧОРБАЏИ ТЕОДОС ВАСИЛ ИЉОСКИ /.10.1946 36 9.148
ПОКОЈНИК БРАНИСЛАВ НУШИЌ ЖИВКО ОЏАКОВ /.01.1947 32 9.776
ЦИГАНИ АЛЕКСАНДАР С. ПУШКИН ЖИВКО ОЏАКОВ /.03.1947 19 6.482
СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ БРАНИСЛАВ НУШИЌ ЖИВКО ОЏАКОВ /.04.1947 22 7.000
ИТРА ЛИСИЦА СРЕДЕ СТАПИЦА ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ЖИВКО ОЏАКОВ /.04.1947 10 3.214
РУСКО ПРАШАЊЕ КОНСТАНТИН СИМОНОВ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ 30.09.1947 17 4.213
БЕГАЛКА ВАСИЛ ИЉОСКИ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ /.10.1947 47 27.820
ОД МРАКОТ 1947
ПРОСТА ДЕВОЈКА ШВАРКИН ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ /.02.1948 47 5.331
СИЛЈАН ШТРКОТ ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ПЕТАР ПАВЛОВСКИ 05.03.1948 13 3.837
ОД НОСОТ ПОДАЛЕКУ НЕ ГЛЕДА ЈОВАН ХОРВАТ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ 29.04.1948 16 4.941
НАРОДЕН ПРАТЕНИК БРАНИСЛАВ НУШИЌ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ /.09.1948 28 7.933
ДЕН ЗА ОДМОР ВАЛЕНТИН КАТАЕВ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ 29.10.1948 37 12.658
ДАДОВМЕ ЗБОР БОРИС БОЈАЏИЕВ АЦО СТЕФАНОВСКИ /.12.1948 10 2.643
МАЛОГРАЃАНИ МАКСИМ ГОРКИ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 10.01.1949 25 6.875
ПРОТЕКЦИЈА БРАНИСЛАВ НУШИЌ АЦО СТЕФАНОВСКИ /.01.1949 31 8.900
ЗЛАТНА РИПКА АЛЕКСАНДАР С. ПУШКИН ПЕТАР ВЕЛЈАНОВСКИ И ПЕТАР ПАВЛОВСКИ 27.01.1949 49 18.442
ИЗМАМА МИЛОВАН ГЛИШИЌ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ /.02.1949 31 8.702
МИЛИОН МАЧЕНИЦИ РИСТО КРЛЕ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ /.09.1949 16 3.687
ПАРТАЛКОВЦИ МАТЕЈ БОР ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ /.11.1949 21 7.886
УЖАЛЕНА ФАМИЛИЈА БРАНИСЛАВ НУШИЌ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ /.12/1949 36 11.960
МОСТ МИРКО БОЖИЌ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ /.02.1950 22 5.259
ПЕЧАЛБАРИ АНТОН ПАНОВ АЦО И ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ /.03.1950 37 11.148
ДЛАБОКИ КОРЕНИ А. Д. УСО И Г. ЏЕЈМС ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ 01.09.1950 23 4.327
АНТИЦА РИСТО КРЛЕ ПРЕДРАГ ДИШЛЕНКОВИЌ 28.12.1950 35 9.450
ШУМСКА ДРУЖБА ВАНЧО НИКОЛЕСКИ ДИМЧЕ СТЕФАНОВСКИ 1950 28 7.258

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola