ИВАНОВ

А.П.Чехов ИВАНОВ
Режија: Александр Баргман
Превод: Димче Биљановски
Костимографија: Благој Мицевски
Сценографија. Валентин Светозарев
Музика : Марјан Неќак
Суфлер: Радојка Димеска
Инспициент: Мирко Лазаревски Митко Ивановски

Премиера: 31.07.2014

Улоги: Иванов, Николај Алексеевич-постојан член на уредот за селски прашања: Огнен Дранговски Ана Петровна – негова жена родена Сара Абрамсон: Елена Моше Шабељски, Матавеј Семјонович – гроф, негов вујко: Митко С.Апостоловски Лебедев,Павел Кирилович – претседател на земската управа: Борис Чоревски Зинаида ,Савишна – негова жена: Јулијана Стефановска Саша – ќерка на Лебедеви,20 години: Викторија Степановска Јанкуловска Љвов,Евгениј Константинович – млад земски лекар: Иван Јерчиќ Бабакина, Марфа Егоровна – млада вдовица , поседничка ќерка на богат трговец: Кристина Христова Николова Боркин, Михаил Михаилович – далечен роднина на Иванов, управник на неговиот имот: Марјан Ѓоргиевски – Александар Стефановски Степан / Бобкин: Филип Мирчевски Фјодор/ Добкин: Мартин Мирчевски