ОТЕЛО

Автор: В.Шекспир
Режија: Диего де Бреа
Превод: Блаже Конески Костими:Благој Мицевски
Светло: Диего де Бреа
Испициент: Мирко Лазаревски
Суфлер: Зорка Ѓаковска

Премиера: 07.06.2014

Улоги:

Јаго: Маријан Ѓоргиевски
Отело: Борче Ѓаковски Д
ездемона: Катерина Аневска
Касио: Иван Јерчиќ
Родриго: Никола Пројчевски
Емилија: Валентина Грамосли Лодовико, Барабанцио: Петар Горко
Бјанка: Илина Чоревска