ПОСЛЕДНАТА НОЌ

Ингмар Вилквист
Последната Ноќ

Превод: Ана Светозаров
Режија: Андреј Цветановски
Сцена: Сергеј Светозарев
Костими: Марта Дојчиновска
Музика: Димитар Андоновски
Дизајн на светло : Димче Сапсевски
Дизајн на тон : Александар Димовски
Инспициент: Мирко Лазаревски

Премиера: 14.10.2015

Улоги:
 

Соња Михајлова
Марјан Ѓорѓиевски

Оваа претстава е обид да покажеме што прави надворешниот свет врз домот на едно семејство, како домот се растура под стегите на она што се случува надвор. Една фамилијарна приказна која е фантастично напишана и иако е дуо драма сепак зборува за историјата на човештвото, едно парче живот во кој се случуваат големи потреси во надворешниот свет, а со тоа и во нивниот изолиран внатрешен свет. Психолошка драма која ги напаѓа сите сетила и емоции. Нешто што ги разрушува и уништува сите оние работи што семејството ги гради. Приказна која зборува за поинакво семејство, понижувано смејство кое успева до таа ноќ да го одржи својот мал, но значаен свет.