МАЈКА

Датум:

мај 23, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

МАЈКАТА: А нам ни останува само споменот на оние утра кога станувавме толку рано за да им направиме појадок. Да. Лепчиња со путер и млеко. А потоа одевме на училиште. Чекоревме по утринските улици,еден до друг, и ја носевме малата ученичка чанта за да не се изморат премногу. Малите принцови. А пред училиште тие не гушкаа со толку доверба. Со толку нежност. Потоа исчезнуваа во училишниот двор, со дугите синови кои исто така еден ден ќе ги заборават своите мајки за да си го живееат својот живот!

режија: БЛАГОЈ МИЦЕВСКИ
играат:
Соња Михајлова
Петар Горко
Марија Стефановска
Антонио Китановски
превод: Офелија Ковиловска
драматург: Оливера Павловиќ
сценограф: Валентин Светозарев
видео и костим: Благој Мицевски
музика: Александар Димовски
светло: Игор Мицевски
испециент: Димитар Михајловски
суфлер: Мирјана Христовска
видео оператор: Владимир Переловски

 

 

                                                    

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 20 (20 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • мај 23, 2023 8:00 pm   -   9:15 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola