НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА

Датум:

февруари 28, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

Мост. Точно на полноќ. Месечина и двајца самоубијци. Случајна или намерна средба? Овие два лика застанати на работ на нивното постоење, ги овораат суштествените прашања за смислата на постоењето.
Овој свет патува од психолошка реалност до апсурдна баналност, тој распон е огромен простор, дупка во која пропаѓате и прочепкувате во љубовните, семејните, општествените прашања со акцент на извитоперената слика на човекот денес. Капитализмот е на тест. Слободата и демократијата и колку ја злоупотребуваме, за автоцензурата и за предвреме откажаните од витинското битисување, за осаменоста, за заборавениот контакт, за тоа колку се изгубивме трчајќи по лажните вредности.  Кој е вистинскиот човек денес? Каков треба да биде? Колку маски поставуваме да за да функционираме во изместената реалност, со ничкосани норми?
Стравот за смртта и стравот од тоа вистински да се живее.

 

Марјан Ѓорѓиевски
Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 20 (20 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • февруари 28, 2023 8:00 pm   -   9:30 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР