ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

Датум:

февруари 8, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

По текст на: Љубомир Симовиќ
Режија: Љупчо Ѓоргиевски

ЛИЦА:

Василије Шопаловиќ – Петар Мирчевски
Јелисавета Протиќ – Елена Моше
Софија Суботиќ – Маја Андоновска Илијевски
Филип Трнавац – Никола Стефанов
Гина – Соња Ошавкова
Благое Бабиќ – Живко Борисовски
Симка – Катерина Аневска Дранговска
Дробац – Александар Димитровски
Милун – Никола Пројчевски
Мајцен – Хари Михајловски

Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Андреј Ѓоргиевски
Композитор: Марјан Неќак

Испециент: Мирко Лазаревски
Светло мајстор: Горан Петровски
Тон мајстор: Николче Терзиевски
Суфлер: Гордана Михајловска

Премиера: 25.12.2021

НУ Народен Театар Битола

                                                    

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 20 (20 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • февруари 8, 2023 8:00 pm   -   9:45 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola