СРАМ – АНГЕЛА СТОЈАНОВСКА

Датум:

март 24, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

Петок 24.03.2023 г.

гостува Ангела Стојановска со перформансот ,,СРАМ”  Влезниците се пуштени во продажба на билетара во НУ Народен театар Битола по цена од 200 ден. Билетарата работи секој ден од 18.00 до 20.00ч.

Авторка и изведувачка: Ангела Стојановска
Креативни соработници: Милош Б. Андоновски, режисер и Ева Камчевска, драматург
Поддршка низ креативниот процес: Викторија Илиоска, изведувачка и кореографка и Билјана Радиноска, режисерка
Извршна продуцентка: Емилија Чочкова
Костим: Раде Василев
Сценографија: Мартин Манев
Техничка поддршка: Филип Христовски
Времетраење: 60 мин
___
Перформансот СРАМ е развиван како авторски проект на Ангела Стојановска во рамки на платформата за изведувачки уметности на Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО – ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ.

Платформата ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ е финансиски поддржана од The Kvinna till Kvinna Foundation и FRIDA | The Young Feminist Fund и се реализира во соработка со Фестивалот MOT.

Измината претстава
Вкупно места: 20 (20 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • март 24, 2023 8:00 pm   -   9:00 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola