ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

Датум:

септември 20, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

“ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА” е најновата премиера во Народниот театар – Битола која ќе се случи на 21ви декември во 20 часот. “Татко на татковината” е адаптација на култната драма на Алфред Жари, Кралот Иби, која дејствието на драмата, позната на нашите простори, го сместува во механизмот на телевизиски програм, кој пак е поставен на театарските штици. Оваа претстава во претстава ги доведува во судар двата света, оној отворено фиктивниот и оној што се преправа дека не е тоа. Во таа хаотична средба гледаме приказна што речиси со детски јазик ги отвора прашањата за идентитетот, како индивидуалниот, така и колективниот. Мама и Тато Иби го покренуваат дејствието во оваа претстава преку незаситното барање внимание, поставувајќи го чувството за припадност како основа во формирањето цврст идентитет.

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 20 (0 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • септември 20, 2023 8:00 pm   -   9:45 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР