ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

Event Date:

март 27, 2023

Event Time:

20:00

Event Location:

Народен Театар Битола

“ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА” е најновата премиера во Народниот театар – Битола која ќе се случи на 21ви декември во 20 часот. “Татко на татковината” е адаптација на култната драма на Алфред Жари, Кралот Иби, која дејствието на драмата, позната на нашите простори, го сместува во механизмот на телевизиски програм, кој пак е поставен на театарските штици. Оваа претстава во претстава ги доведува во судар двата света, оној отворено фиктивниот и оној што се преправа дека не е тоа. Во таа хаотична средба гледаме приказна што речиси со детски јазик ги отвора прашањата за идентитетот, како индивидуалниот, така и колективниот. Мама и Тато Иби го покренуваат дејствието во оваа претстава преку незаситното барање внимание, поставувајќи го чувството за припадност како основа во формирањето цврст идентитет.

Register Now:

Ticket Type:

резервирај карта за 27.03.2023
20 Left:
Ticket Qty:
Per Ticket Price: 200,00 ден
Quantity: Total

Event Location:

Total Seats: 20 (20 Left:)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • Македонија

Event Schedule Details

  • март 27, 2023 20:00   -   21:45
Сподели настан
Додај во твој календар