АРТУРО УИ

Датум:

март 31, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

Едно од најконтроверзните дела на Бертолт Брехт најпосле во НТБ!
– Поединецот понесен од неограничени амбиции кој незаслужено преку криминал и притисок успева да се искачи по скалилата на власта за да ја стекне славата на владеењето – се претвора во шизофрен-ѕвер кој станува многу опасен за целото човештво.
Во оваа претстава го третираме токму тој и токму таквиот поединец.
Ќендрим Ријани, режисер
Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 20 (20 Лево)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • март 31, 2023 8:00 pm   -   10:15 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola