ЖЕЛЕЗНО НЕБО

Event Date:

мај 27, 2023

Event Time:

20:00

Event Location:

Народен Театар Битола

По успешната монодрама изминатите две/три години “Со главата во ѕид”, Марјан Георгиевски овој пaт со нова монодрама – ” ЖЕЛЕЗНО НЕБО “.?
Ова е приказна за еден балканец, за сè она што што му е обесено на вратот, за неостварените мечти, за “зацапаноста” во малограѓанштината, за соништата кои не можат да се остварат.
За тоа кога сме притиснати до ѕид – како животни, кога немаме друг избор освен да го земеме животот во сопствени раце.
За бегањето од сопствените корени.
Како е да се сонува со џебови полни камења?
Пред недела дена мислев дека имам совршен живот, а денес сакам да си излезам од кожата!
?Авторски проект на Марјан Георгиевски, кој заедно со Александар Димовски го создаваат овој “cinema theatre” користејќи повеќе алатки кои ги пружа театарот и филмот го создаваат овој театарски моноспектакл.
Игра: Марјан Георгиевски
Гласови:
Јасмина Василева
Марко Богдановски
Марија Стефановска
Невена Ѓаковска
Костим: Благој Мицевски
Дизајн на звук и музика: Александар Димовски
Видео оператор: Владимир Переловски
Фотографија на плакат: Сашо Илковски
Sorry, Event Expired

Event Location:

Total Seats: 20 (18 Left:)
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • Македонија

Event Schedule Details

  • мај 27, 2023 20:00   -   21:30
Сподели настан
Додај во твој календар