OTEЛО

ОТЕЛО сезона 2014
автор :В.Шекспир

Режија: Диего де Бреа
Превод: Блаже Конески
Костими:Благој Мицевски
Светло: Диего де Бреа

Испициент: Мирко Лазаревски
Суфлер: Зорка Ѓаковска

Улоги:
Јаго: Маријан Ѓоргиевски
Отело: Борче Ѓаковски
Дездемона: Катерина Аневска
Касио: Иван Јерчиќ
Родриго: Никола Пројчевски
Емилија: Валентина Грамосли
Лодовико, Барабанцио: Петар Горко
Бјанка: Илина Чоревска