КОЦКАР

КОЦКАР

„Коцкар„ – Ф.М.Достоевски
режија: Дејан Пројковски
сценски движења: Олга Панго
сценограф: Валентин Светозарев
костимограф: Благој Мицевски
композитор: Горан Трајковски
превод: Оливера Павловиќ
светло: Илија Димовски , Игор Мицевски

инспициент: Митко Ивановски
суфлер: Гордана Михајловска

премиера: 17.02.2018

Улоги:
Алексеј Иванович: Огнен Дранговски
Полина Александрова: Илина Чоревска
Антонида Василевска: Јоана Поповска
Генерал Загорјански: Митко С. Апостоловски
Марија Филиповна: Сандра Грибовска
Бланж Де Комнеж: Катерина Аневска Дранговска
Мадам Комнеж: Елена Моше
Маркиз Де Грие: Николче Пројчевски
Господин Естаи: Марјан Ѓорѓиевски
Потапич: Петар Мирчевски
Марфа: Соња Ошавкова
Алберт: Петар Спировски
Баронот Вурмелгем: Александар Димитровски
Демонски суштества: Никола Стефанов
Анастазиа Христовска
Благој Јовановски