Репертоар
doktor faust 1
Доктор Фауст
23.03.2018 20.00 ч.
47e718_75100f16c6ac448ca6263ca297e558c1
КОКОШКА
24.03.2018 20.00 ч.
smislata na zivotot cover
СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ
26.03.2018 20.00 ч.
smislata na zivotot cover
СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ
27.03.2018 20.00 ч.
47e718_75100f16c6ac448ca6263ca297e558c1
КОКОШКА
28.03.2018 20.00 ч.

Вести

08/07/2017
Драмската програма на 57-то издание на фестивалот „Охридско лето“ синоќа на сцената „Долни Сарај“ донесе премиера на театарската претстава „Сон на летната ноќ“ од Вилијам Шекспир, режирана од Џон Блондел,...
05/15/2017
Екипата на претставата Без Паника ќе ја доживее својата 75-та изведба на сцената на Meadowvale Theatre,  во Торонто, Канада на 26 мај, 2017.  Во оваа комедија играат играат Никола Пројчевски,...
08/20/2016
ЛИЛЈАНА МАЗОВА "Бар - Ремарк" на Народниот театар во Битола е добро сложен театар од животни приказни за луѓе кои ги поминале стравотиите и ужасите на војната и нивната неможност/немоќ...
06/20/2016
Петти Интернационален Битола Шекспир фестивал 21 јуни - 01 јули    

Последна Продукција

Коцкар

Премиера: 17.02.2018

Битола Шекспир Фестивал