ВИШНОВАТА ГРАДИНА

Режија: Звездана Ангеловска

Превод: Оливера Павловиќ

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Благој Мицевски

Музика: Марјан Неќак

Светло: Димче Спасеновски

Консунтант за илузии: Кристијан Шопов

Испициент: Мирослав Лазаревски

Суфлер: Радојка Димеска

Премиера: 15.07.2011

Улоги:

Љубов Андреевна Раневскаја: Елена Моше
Ања: Викторија Степановска
Варја: Илина Чоревска
Гаев леонид Андреевич: Петар Горко
Лопахин Ермолај Алексеевич: Огнен Дранговски
Трофимов петар Сергеевич: Иван Јерчиќ
Симеонов Пишчик Борис Борисович: Марјан Ѓоргиевски
Шарлота Иванова: Габриела Петрушевска
Епиходов Семјон Пантелеевич: Филип Мирчевски
Дуњаша: Маја Андоновска
Фирис: Борис Чоревски
Јаша: Васко Мавровски
Минувачката: Ѓоргина Поповска

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola