ДОКТОР ФАУСТ

По мотиви од „Трагичната повест за животот и смртта на дoктор Фаустус” на Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерската екипа

Режисер: Андраш Урбан
Драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски

Mузика: Aлександар Димовски
Светло мајстор: Илија Димовски

фотографија: Петар Тасевски

Премиера: 16.12.2016

Улоги:
Борче Ѓаковски
Викторија Степановска-Јанкуловскa
Елена Моше
Иван Јерчиќ
Илина Чоревска
Маја Андоновска-Илијевски
Марјан Ѓорѓиевски
Никола Пројчевски
Петар Спировски
Сандра Грибовска
Соња Михајлова
Соња Ошавкова
Тон мајстор: Николче Терзиевски
Светло мајстор: Игор Мицевски
Дизајн: Сергеј Светозарев
Инспициент: Митко Ивановски