ДОН КИХОТ ОД ЛА МАНЧА

Режија: Владо Цветановски
Асистент на режија: Мартин Мирчевски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Музика : Зоран Маџиров
Светло: Илија Димовски
Инспициент: Мирослав Лазаревски
Суфлер: Радојка Димеска

Премиера: 27.03.2011

Играат:
 

Дон Кихот: Кирил Ристоски
Санчо Панса: Петар Мирчевски

Патувачки театар „Дулчинеа“:
Мими Таневска
Мартин Мирчевски
Огнен Дранговски
Васко Мавровски
Валентина Грамосли
Филип Мирчевски
Јулијана Мирчевска
Катерина Аневска

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola