ЕСЕНИН

Режија: Благојче Божиновски

Адаптација и музика: Марјан Неќак

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Благој Мицевски

Суфлер: Зорка Ѓаковска

Инспициент: Мирослав Лазаревски

Премиера: 10.11.2013

Улоги:

Стариот Есенин: Митко С. Апостоловски
Младиот Есенин: Влатко Илиевски (к.г.)
Исидора Данкан и Гаља: Габриела Петрушевска
Мајката: Соња Ошавкова
Есенин: Михаил Истилијанов