ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

Фјодор Михајлович Достоевски


Адаптација и режија: Диего Де Бреа
Превод од словенечки: Соња Довжал
Сценографија и светло: Диего Де Бреа
Костимографија: Благој Мицевски
Музички соработник: Александар Димовски
Снимател на видео материјали: Димитар Колонџоски
Светло мајстор: Игор Мицевски
Видео оператор: Антонио Божиновски
Суфлер: Радојка Димеска
Инспициент: Митко Ивановски

Премиера: 28.05.2016

Улоги:

Огнен Дранговски: Радион Романович Раскољников
Марија Стефановска: Софија Семјонова Мармеладова – Соња,
Авдотија Романова Раскољникова – Дуња
Катерина Аневска: Пулхерија Александровна, Раскољникова Настасија
Валентина Грамосли: Аљона Ивановна
Марјан Ѓорѓиевски: Профириј Петрович
Иван Јерчиќ: Александар Григориевич Заметов, Петар Петрович Лужин, Кох
Александар Стефановски: Семјон Захарович Мармеладов,
Аркадиј Иванович Свидригајлов
Никола Пројчевски: Димитриј Прокофјевич Пестрјаков

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola