ЛЕТ ВО МЕСТО

Горан Стефановски

Режија: Ненад Витанов
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Музика: Миодраг Неќак
Испициент: Митко Ивановски
Суфлер: Радојка Димеска

Премиера: 09.03.2012

Улоги:

Борче Ѓаковски: Михајло
Огнен Дранговски: Ефто
Соња Михајловa: Султана
Валентина Грамосли: Рајна
Петар Мирчевски: Кир Панајотис
Кристина Х.Николова: Елена
Иван Јерчиќ: Киро
Васко Мавровски: Гаврил
Филип Мирчевски: Ангеле
Мартин Мирчевски: Кајмакот
Слободан Степановски: Г-дин Остојиќ
Митко С.Апостоловски: Г-дин Велков
Сашо Огненовски: Арамијата
Никола Пројчевски: Зограф
Петарт Спировски: Зограф

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola