МЕДЕЈА

од Хајнер Милер и по текстови на Еврипид, Ајсхил, Георг Бикнер и Криста Волф

Режија: Нада Кокотовиќ
Драматург: Билјана Крајчевска
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Музика: Миодраг Нечак
Светло: Илија Димовски

Премиера 2012

Улоги:

Јулијана Мирчевска: Медеја
Здравко Стојмиров: Јасон
Соња Михајлова: Дадилката
Кристина Христова Николовска: Касандра
Борис Чоревски: Креонт
Валентина Грамосли: Хоровотката

Хорот на коринтјантките:
Менка Бојаџиева, Соња Ошавкова, Јулијана Стефановска, Катерина Аневска, Марија Стефановска
Габрилеа Петрушевска: Главка
Никола Пројчевски: Гласник

Аргонаути:
Златко Велевски, Дарко Јаневски, Петар Ангелевски, Филип Јуруковски, Христијан Лозановски, Дарио Петровски, Петар Ристевски, Славчо Петровски, Благојче Петровски, Борче Ѓаковски, Горан Јосифовски

Синовите на Медеја:
Ангел Мицевски, Горазд Христовски