МИНХАУЗЕН

Режија: Александар Исаков
Превод од руски: Драгица Најческа
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Светло: Димче Спасевски
Инспициент: Мирослав Лазаревски
Суфлер: Радојка Димеска

Премиера: 13.10.2011

Улоги:

Борис Чоревски: Барон Минхаузен
Викторија Степановска: Марта
Соња Михајлова: Јакобина Фон Минхаузен
Васко Мавровски: Теофил Фон Минхаузен
Мартин Мирчевски: Томас
Слободан Степановски: Градоначалникот
Петар Горко: Рамкоф
Јулијана Стефановска: Судијата
Александар Стефановски: Наредникот
Петар Мирчевски: Пасторот