РОЗЕНКРАЦ И ГИЛДЕСТЕРН СЕ МРТВИ

Автор: Том Стопард 

Адаптација и режија: Никита Миливојевиќ 

Костимографија:Благој Мицевски 

Музика: Маријан Неќак 

Сценски движења: Амалија Беннет

Инспициент: Мирослав Лазаревски

Суфлер: Радојка Димеска

Премиера: 27.07.2013

Улоги:

Розенкранц: Огнен Дранговски

Гилденстерн: Мартин Мирчевски

Првиот актер: Петар Мирчевски

Хамлет: Маријан Ѓоргиевски

Кралот: Петар Горко

Кралицата: Соња Михајлова

Полониј: Борис Чоревски

Офелија: Катерина Аневска

Алфред: Никола Пројчевски


Актерска група:

Слободан Степановски

Иван Јерчиќ

Александар Стефановски

Борче Ѓаковски


Дворјани:

Соња Ошавкова

Илина Чоревска

Пеце Спировски

Душко Јовановиќ