РОМЕО И ЈУЛИЈА

Режија: Дејан Пројковски

Сценографија: Валентин Светозарев

Костимографија: Благој Мицевски

Кореографија: Сташа Зуровац

Проектот е копродукција помеѓу:
Охридско лето,
НУ Народен театар Битола,
Театар – Вера Комесаржевскаја од С. Петербург,
МОБ,
и Охридски театар

Премиера: 12.07.2012

Играат:

Дејан Лилиќ

Петар Горко

Соња Михајлова

Петар Мирчевски

Борис Чоревски

Никола Пројчевски

Филип Мирчевски

Борче Ѓаковски

Горан Стојановски

Никола Тодоровски

Ивица Цонев

Стево Стаматовски

Евгенија Игуманова

Лена Симонова

Сашо Вонтов

Денис Пајонов

Киров Владимир

Маргарита Бичкова

Александар Сердарук

Кристина Кузмина