СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

В. Шекспир
Превод: Драги Михајловски
Режија: Џон Блондел
Драматург: Билјана Крајчевска
Костимограф: Благој Мицевски
Сценограф: Валентин Светозарев
Музика: Александар Димовски
Светло мајстор: Игор Mицевски
Перикер: Дилбера Атанасова
Шминка, маска: Сашо Мартиновски
Инспициент: Митко Ивановски
Суфлер: Зорка Ѓаковска
Фотограф: Петар Тасевски


Премиера: 31.07.2017

Улоги:

Петар Горко – Тезеј
Илина Чоревска – Хиполита
Никола Пројчевски – Лисандер
Марјан Ѓорѓиевски – Деметар
Викторија Степановска-Јанкуловска – Хермија
Маја Андоновска-Илиjевски – Хелена
Слободан Степановски – Егеј
Александар Стефановски – Филострат
Огнен Дранговски – Оберон
Катерина Аневска – Титанија
Петар Спировски – Зевзек
Соња Mихајлова – Петре Чивија
Јулијана Мирчевска – Нико Брдило
Валентина Грамосли – Фране Жлеб
Менка Бојаџиева – Томче Сурла
Јулијана Стефановска – Таман
Елена Моше – Робин Сушко

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola