ТАРТИФ

Режија: Сашо Миленковски

Сценографија: Зоран Николовски

Костимографија: Благој Мицевски

Музика: Венко Серафимовски

Кореографија: Александра Хонг

Светло: Илија Димовски

Испициент: Мирослав Лазаревски

Суфлер: Радојка Димеска

 

Премиера: 15.03.2013

 

Улоги:

Тартиф: Огнен Дранговски
Госпоѓа Пернел: Јулијана Стефанова
Оргон: Никола Пројчевски
Елмира: Менка Бојаџиева
Дамис: Филип Мирчевски
Маријана: Маја Андоновска
Валер: Васко Мавровски
Клеан: Душко Јовановиќ
Дорина: Кристина Христовa–Николова
Кралот Луј: Горазд Христовски
Борче Ѓаковски
Александар Стефановски
Маријан Ѓоргиевски
Александар Копања

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola