ТРАВНИЧКА ХРОНИКА

Иво Андриќ

Драматург: Диана Мехеиќ
Режија: Бранко Брезовец
Музика : Марјан Неќак
Кореографија: Кире Миладиноски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Светло: Илија Димовски
Видео: Сергеј Светозарев

Премиера: 31.10.2012

 

Играат:

Габриела Петрушевска
Валентина Грамосли
Огнен Дранговски
Елена Моше
Љубен Најдовски
Игор Трпчевски
Сашо Огненовски
Илина Чоревска
Никола Пројчевски
Марија Стефановска
Викторија Степановска
Маја Андоновска
Катерина Аневска
Филип Мирчевски
Александар Стефановски
Васко Мавровски
Маријан Ѓоргиевски
Борче Ѓаковски
Марјан Ѓоргиевски
Петар Спировски

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola