ХАМЛЕТМАШИНА

Според текстот на Хајнер Милер

Превод: Наташа Аврамовска
Режија: Андраш Урбан
Драматург: Билјана Крајчевска
Композитор: Силард Мезеи
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Светло: Димче Спасевски

Премиера: 29.12.2012

Во претставата се користени текстови од: Алберт Ками, Дамјан Груев, Вилијам Шекспир, Владимир Илич Ленин, Карл Маркс, Кочо Рацин, Мао Це Тунг, Никола Јонков Вапцаров, Славој Жижек, авторски текстови на актерите и драматургот.

Играат:

Борче Ѓаковски
Валентина Грамосли
Иван Јерчиќ
Илина Чоревска
Катерина Аневска
Никола Пројчевски
Огнен Дранговски
Соња Михајлова
Петар Горко
Соња Ошавкова

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola