ХЕДА ГАБЛЕР

Хехриk Ибзен

Режија: Ѕвездана Ангеловска
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Светло: Димче Спасевски
Избор на музика: Ѕвездана Ангеловска
Испициент: Митко Ивановски
Суфлер: Зорка Ѓаковска

Премиера: 22.05.2013

Улоги:

Јерген Тесман: Марјан Ѓорѓиевски
Госпоѓа Хеда Тесман: Габриела Петрушевска
Госпоѓица Јулија Тесман: Соња Ошавкова
Госпоѓа Елвстед: Валентина Грамосли
Судијата Брак: Борче Ѓаковски
Ејлерт Левборг: Огнен Дранговски
Берта: Катерина Аневска