ЈАНЕ ЗАДРОГАЗ

Горан Стефановски

Режија: Љупчо Ѓоргиевски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Музика: Марјан Неќак
Кореографија: Рисима Рисимкин
Асистент на костимографија: Андреј Ѓоргиевски
Инспициент: Боне Стојчевски
Суфлер: Зорка Ѓаковска

Премиера: 24.12.2011

Улоги:

Царица: Габриела Петрушевска
Јане: Николче Пројчевски
Јанкула: Мартин Мирчевски
Секула: Пеце Спировски
Петрула: Филип Мирчевски
Тасе свирачо: Огнен Дранговски
Дафина: Катерина Аневска
Божин Лебаро: Петар Горко
Магда: Викторија Степановска
Најде екимо: Марјан Ѓоргиевски
Васка: Марија Стефановска
Димче ковачо: Иван Јерчиќ
Костинка: Илина Чоревска
Ицо Терзијата: Борче Ѓаковски
Цена: Маја Андоновска
Тоде мудрецо: Борис Чоревски

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola