ЈУЛИЕ ЦЕЗАР RES PUBLICA ИЛИ COSA NOSTRA

Режија и сценска адаптација :Златко Паковиќ
Сценограф: Филип Јовановски
Костимограф: Благој Мицевски
Композитор : Оливер Јосифовски
Драматург: Билјана Крајчевска

Испициент: Мирослав-Мирко Лазаревски
Светло мајстор: Игор Мицевски и Илија Димовски
Тон мајстор: Николче Терзиевски
Видео проекција: Матеј Шундовски
Специјални ефекти и маска: Сашо Мартиновски
Перикер: Дилбера Атанасова
Скулптор: Андреј Митевски
Реквизита: Александар Сотировски
Фотограф: Александар Буневски
Дизајн на плакат: Филип Јовановски

Премиера 28.04.2018

Улоги:
Јулие Цезар – Соња Михајлова
Марко Антоние – Иван Јерчиќ
Цицерон – Петар Горко
Марко Брут – Борче Ѓаковски
Касие – Никола Пројчевски
Каска – Мартин Мирчевски
Цина – Александар Стефановски
Артемидор – Елена Моше
Цина поетот – Кристина Христова Николова
Калпурнија, жената на Цезар – Маја Андоновска Илијевски
Порција,жената на Брут – Викторија Степановска Јанкуловска
Менча Крничева – Валентина Грамосли
Мара Бунева – Илина Чоревска
Девицата – Сандра Грибовска