БРОД ЗА КУКЛИ

Датум:

ноември 17, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

БРОД ЗА КУКЛИ

Автор: Милена Марковиќ
Режисер: Кокан Младеновиќ
Превод од српски и драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Александра Пециќ – Младeновиќ
Композитор: Димитар Андоновски
Кореограф: Андреа Кулешевиќ
Тон мајстор: Александар Димовски
Светло мајстор: Игор Мицевски
Видео проекции: Владимир Переловски, Филип Ошавков
Шминка: Стефанија Стојчевска
Суфлер: Гордана Михајловска
Инспициент: Димитар Михајловски

ИГРААТ:

Играат:

МАЛАТА СЕСТРА, АЛИСА, СНЕЖАНА, МАРИКА: Сандра Грибовска – Илиевска
ЗЛАТОКОСАТА, ПАЛЕШКА, ПРИНЦЕЗАТА, ЖЕНАТА: Викторија Степановска – Јанкуловска
ВЕШТЕРКАТА: Илина Чоревска
ГОЛЕМАТА СЕСТРА: Катерина Аневска – Дранговска
МАЈКАТА НА ДЕЦАТА, МАЈКАТА МЕЧКА: Валентина Грамосли
ТАТКОТО МЕЧОК: Петар Спировски
МЕЧЕТО ‒ фино момче и татко на детето на Жената: Мартин Мирчевски
ОРЕЛОТ на ЖЕНАТА (истовремено) ОРЛЕТO: Никола Пројчевски
ЏУЏЕТО СЕЗНАЈКО: Марјан Георгиевски
ЏУЏЕТО СПАНКО: Филип Мирчевски
ЏУЏЕТО ЛУТКО: Живко Борисовски
ЖАБЕЦОТ ‒ познат уметник : Огнен Дранговски
ЛОВЕЦОТ (SВЕРОТ) ‒ мецена: Петар Горко
ЈОВАНЧЕ, ЗАЈАКОТ: Никола Стефанов

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 40
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • ноември 17, 2023 8:00 pm   -   9:30 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola