ВУЈКО ВАЊА – РЕПРИЗА

Датум:

27 јануари, 2024

Време:

20:00

Локација:

Народен Театар Битола

ВУЈКО ВАЊА
Антон Павлович Чехов

Користени преводи:
А. Неверова – Христова, О. Павловиќ, Д.Биљановски

Режија: Софија Ристевска Петрушева
Драматург: Билјана Крајчевска
Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Андреј Ѓорѓиевски Папаз
Композитор: Александар Талевски
Кореограф: Кире Миладиноски
Шминка: Стефанија Стојчевска
Дизајн на тон и тон мајстор: Александар Димовски
Дизајн на светло и светло мајстор: Горан Петровски
Дизајн на видео и рекламен материјал: Сашо Илковски
Суфлер: Мирјана Христовска
Инспициент: Мирко Лазаревски

 

ЛИЦА:

ВОЈНИЦКИ, ИВАН ПЕТРОВИЧ, ВУЈКО ВАЊА, син на Марија Василевна – ПЕТАР ГОРКО

СЕРЕБРЈАКОВ, АЛЕКСАНДАР ВЛАДИМИРОВИЧ, професор на универзитетот во пензија – АЛЕКСАНДАР ДИМИТРОВСКИ

ЕЛЕНА АНДРЕЕВНА, негова жена – ЈУЛИЈАНА МИРЧЕВСКА

СОФИЈА АЛЕКСАНДРОВНА (СОЊА), негова ќерка од првиот брак – КАТЕРИНА АНЕВСКА – ДРАНГОВСКА

ВОЈНИЦКА, МАРИЈА ВАСИЛЕВНА, вдовица на таен советник, мајка на првата жена на професорот – МАРИЈА СТЕФАНОВСКА

АСТРОВ, МИХАИЛ ЉВОВИЧ, лекар – НИКОЛА ПРОЈЧЕВСКИ

ТЕЛЕГИН, ИЉА ИЛИЧ, пропаднат спахија – ВАЛЕНТИН ДАМЧЕВСКИ

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 75
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • 27 јануари, 2024 20:00   -   21:30
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР