ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

Датум:

ноември 23, 2023

Време:

8:00 pm

Локација:

Народен Театар Битола

ТАТКО НА ТАТКОВИНАТА

Автор и режисер: Иван Пеновиќ

Сценограф: Валентин Светозарев
Костимограф: Благој Мицевски
Композитори: Филип Триплат и Карло Мркша
Превод од хрватски јазик: Сузана Брезовец
Светло–мајстор: Горан Петровски
Тон–мајстор: Николче Терзиевски
Инспициент: Мирослав Лазаревски
Суфлер: Гордана Михајловска

Играат:

Татко Иби – Никола Пројчевски
Мама Иби – Викторија Степановска-Јанкуловска
Курдела – Мартин Мирчевски
Владимир – Марјан Ѓоргиевски
Каја – Сандра Грибовска-Илиевска
Леон – Никола Стефанов
Ицо – Борче Ѓаковски
Џони – Александар Стефановски
Зоран – Петар Горко
Јагода – Соња Ошавкова
Гурелав – Филип Мирчевски
Пецо – Иван Јерчиќ

Измината претстава

Локација:

Вкупно места: 250
  • Народен Театар Битола
  • Широк Сокак бр.60
  • Битола
  • Битола
  • 7000
  • Македонија

Event Schedule Details

  • ноември 23, 2023 8:00 pm   -   9:30 pm
Споделете
ДОДАЈТЕ ВО ВАШИОТ КАЛЕНДАР

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola