ЗА НТБ

НТБ низ бројки

79 години создаваме уметност

0
Вкупно посетители
0
Вкупно премиери
0
Посетители годишно
0
Претстави годишно
НТБ во медиумите

Иван Јерчиќ: Не можам да одам подалеку од мојата визија за добар театар!

Линк: www.slobodenpecat.mk

„Bakhe – kratak pregled raspadanja”, rađena u produkciji Narodnog pozorišta iz Bitolja – „Bes i zanos bakhovski u sebi ima mnogo snage proročke”

Линк: www.hocupozoriste.rs

„ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ“ – ДОНКИХОТСКИ СЕ ОБИДУВАМЕ ДА ГО СОЧУВАМЕ ТЕАТАРОТ ВО ОВА НЕВРЕМЕ, РЕЧЕ РЕЖИСЕРОТ ЃОРГИЕВСКИ ЗА НОВАТА ПРЕМИЕРА НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

Линк: www.sdk.mk

„HISTORY OF MOTHERFUCKERS “ – Pojedinac u zajedničkoj istoriji Balkana

Линк: www.politika.rs

„HISTORY OF MOTHERFUCKERS “ – Жестока претстава за личната одговорност во време на ерозија

Линк: www.novamakedonija.com.mk

„HISTORY OF MOTHERFUCKERS “ – Desiré Central Station 2021 Subotica, Serbia – the History and You 25.11.2011 – 19:00

Линк: www.desirefestival.eu

„HISTORY OF MOTHERFUCKERS “ – НА МОТ СКОПЈЕ, 22:00

Линк: www.mkc.mk

„И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ !? “ – МЕТАСТАЗА ВО КАПИТАЛИСТИЧКИОТ ЗАРОДИШ

Линк: www.elemental.mk

„СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ“ – ПАРОДИЈА НА БИРОКРАТСКОТО МАЛОГРАЃАНСТВО

Линк: www.elemental.mk

„HISTORY OF MOTHERFUCKERS“- САТИРА ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА И КОЛЕКТИВНАТА СВЕСТ

Линк: www.publicitet.mk

„Детето сонува“ нова премиера на битолскиот театар. Приказна за едно патување на една мајка и едно дете кои бараат прибежиште по напуштањето на својот дом, откако војници го убиваат таткото и ги протеруваат мајката и синот. Тие запловуваат во пространиот океан на непознатото, молат за засолниште на еден сиромашен остров и желни се да се откажат од се’ освен од животот, чекајќи каков и да е спас.

Линк: tera.mk

Метафоричната приказна „Детето сонува“ на Левин премиерно во Народен Театар Битола.
За прв пат во Македонија се поставува претстава којашто зборува за овој проблем, проблемот на миграциите.

Линк: slobodnaevropa.mk

12 претстави за 6-тиот Битола Шекспир фестивал

Линк: www.tera.mk

Жесток, брутален и крвав „Јулие Цезар“ постави Златко Паковиќ на сцената на Битолскиот театар

Линк: www.mkd.mk

Осврт кон претставата „Јулие Цезар“ на Народен театар Битола: Памфлетот и „спектакуларната“ сегашност

Линк: www.nezavisen.mk

На 14.11.1944 година во зградата на Народниот театар во Битола била прикажана првата театарска претстава македонски јазик по ослободувањето. Нешто повеќе за стариот театар.

Линк: www.bitola.info/mk/