АЖДЕР

Eвгениј Шварц
Превод од руски: Владимир Милчин и Ема Маркоска Милчин
Режисер: Владимир Милчин
Сценограф: Крсте.С Џидров-Џиби
Костимограф: Марија Пупучевска
Композитор: Маријан Неќак
Светло-мајстор: Игор Мицевски
Тон-мајстор: Николче Терзиевски
Видео дизајн: Гоце Веселиновски
Испициент: Димитар Михајловски
Суфлер: Зорка Ѓаковска
Шминкер и перикер: Сашо Мартиновски,
Дилбера Атанасова
Видео проекции: Димитриј Балојани
Фотограф: Александар Буневски

премиера: 20.11.2018

Улоги:
Аждерот: Мартин Мирчевски
Ланселот: Огнен Дранговски
Шарлеман, архивар: Петар Горко
Елза, негова ќерка: Викторија Степановска – Јанкуловска
Градоначалникот: Марјан Ѓорѓиевски
Хенрих, негов син: Николче Пројчевски
Мачорот: Јулијана Стефанова
Магарето: Здравко Стојмиров
Првиот ткајач: Петар Спировски
Вториот ткајач: Александар Стефановски
Шапкарката: Марија Стефановска
Мајсторот за инструменти: Филип Мирчевски
Ковачот: Димитар Михајловски
Првата друшка на Елза: Илина Чоревска
Втората друшка на Елзa :Анастазиа Христовска
Третата друшка на Елза: Катерина Аневска-Дранговска
Цвеќарката: Елена Моше
Првиот граѓанин: Александар Димитровски
Вториот граѓанин: Борче Ѓаковски
Првата граѓанка: Соња Ошавкова
Втората граѓанка: Валентина Грамосли
Детето: Никола Стефанов
Продавачката: Соња Михајлова
Апсанџијата: Иван Јерчиќ