ОБИЧНА ПРИКАЗНА

ОБИЧНА ПРИКАЗНА

ОБИЧНА ПРИКАЗНА Марина Ладо Режија: Љупчо ЃоргиевскиПревод од руски: Оливера ПавловиќАсистент на режија: Јовица РистовскиСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиМузика: Марјан НеќакСветло: Илија ДимовскиИнспициент: Боне Стојчевски…

МИНХАУЗЕН

МИНХАУЗЕН

МИНХАУЗЕН Режија: Александар ИсаковПревод од руски: Драгица НајческаСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиСветло: Димче СпасевскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера: 13.10.2011 Улоги: Борис Чоревски: Барон МинхаузенВикторија…

ЈАНЕ ЗАДРОГАЗ

ЈАНЕ ЗАДРОГАЗ

ЈАНЕ ЗАДРОГАЗ Горан Стефановски Режија: Љупчо ЃоргиевскиСценографија: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиМузика: Марјан НеќакКореографија: Рисима РисимкинАсистент на костимографија: Андреј ЃоргиевскиИнспициент: Боне СтојчевскиСуфлер: Зорка Ѓаковска Премиера: 24.12.2011…

ВИШНОВАТА ГРАДИНА

ВИШНОВАТА ГРАДИНА

ВИШНОВАТА ГРАДИНА Режија: Звездана Ангеловска Превод: Оливера Павловиќ Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Музика: Марјан Неќак Светло: Димче Спасеновски Консунтант за илузии: Кристијан Шопов…

ДОН КИХОТ ОД ЛА МАНЧА

ДОН КИХОТ ОД ЛА МАНЧА

ДОН КИХОТ ОД ЛА МАНЧА Режија: Владо ЦветановскиАсистент на режија: Мартин МирчевскиСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиМузика : Зоран МаџировСветло: Илија ДимовскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Радојка Димеска…