СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ

СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ

СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ Бранислав НушиќПревод: Илија МилчинАдаптација и режија: Деан ДамјановскиСценографија и дизајн на плакат: Филип ЈовановскиИзработка на сценографски елементи: Иванчо ВелковКостимографија: Андреј Папаз ЃоргиевскиКомпозитор: Марјан…

МОЛИТВА ПО ДОСТОЕВСКИ

МОЛИТВА ПО ДОСТОЕВСКИ

МОЛИТВА ПО ДОСТОЕВСКИ Режија: Валентин Светозарев Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Музика: Валентин Светозарев и Фолтин Светло: Горан Петровски Премиера: 21.05.2021 Играат: Огнен ДранговскиКатеерина…

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ

ПАТУВАЧКИ ТЕАТАР ШОПАЛОВИЌ По текст на: Љубомир Симовиќ Режија: Љупчо Ѓоргиевски Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Андреј Ѓоргиевски Композитор: Марјан Неќак Испициент: Мирко Лазаревски Светло-мајстор: Горан…

HISTORY OF MOTHERFUCKERS

HISTORY OF MOTHERFUCKERS

HISTORY OF MOTHERFUCKERS HISTORY OF MOTHERFUCKERSпо Кориолан од Вилијам Шекспир Ведрана БожиновиќРежисер – Андраш УрбанСценограф – Валентин СветозаревКостимограф – Благој МицевскиКомпозитор – Ирена ПоповиќТон – мајстор – Николче ТерзиевскиСветло –…

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА

НОЌТА КОГА ЈА УБИВ МЕСЕЧИНАТА По МОСТОТ од Лорен ван Велтер Превод од бугарски: Александар Копања Адаптација и режија: Марјан Ѓорѓиевски Сценограф: Валентин Светозарев Костимограф:…

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola