ОТЕЛО

ОТЕЛО

ОТЕЛО Автор: В.ШекспирРежија: Диего де БреаПревод: Блаже Конески Костими:Благој МицевскиСветло: Диего де БреаИспициент: Мирко ЛазаревскиСуфлер: Зорка Ѓаковска Премиера: 07.06.2014 Улоги: Јаго: Маријан ЃоргиевскиОтело: Борче Ѓаковски…

ИВАНОВ

ИВАНОВ

ИВАНОВ А.П.Чехов ИВАНОВРежија: Александр БаргманПревод: Димче БиљановскиКостимографија: Благој МицевскиСценографија. Валентин СветозаревМузика : Марјан НеќакСуфлер: Радојка ДимескаИнспициент: Мирко Лазаревски Митко Ивановски Премиера: 31.07.2014 Улоги: Иванов, Николај…

БЕЗ ПАНИКА

БЕЗ ПАНИКА

БЕЗ ПАНИКА Според Паника – Миха Милиахо Превод од руски: Оливера ПавловиќДраматург: Биљана КрајчевскаРежија: Благој МицевскиСценографија: Драган АнѓелковиќКореографија: Валентино АпостоловскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера:…

КАРЕНИНА MADE IN MACEDONIA

КАРЕНИНА MADE IN MACEDONIA

КАРЕНИНА MADE in MACEDONIA Венко Андоновски Режија: Дејан ПројковскиКостимографија: Благој МицевскиСценографија: Валентин СветозаревМузика: Горан ТрајковскиСветло: Илија ДимовскиМакети: Горан Спасевски и Драган Анѓелковиќ Премиера: 30.11.2014 Играат:…

ДЕНОВИ БЕЗ ДРАМА

ДЕНОВИ БЕЗ ДРАМА

ДЕНОВИ БЕЗ ДРАМА Текст и режија: Марјолаин Биренс Превод од холандски: Синоличка Меллес ТрпковаДраматург: Билјана КрајчевскаСцена: Валентин СветозаревKостими: Благој МицевскиСветло: Димче СпасевскиСуфлер: Радојка ДимескаИнспициент: Митко…

ЗА ДОМОТ СЕ РАБОТИ

ЗА ДОМОТ СЕ РАБОТИ

ЗА ДОМОТ СЕ РАБОТИ Автор: Горјан МилошевскиРежисер: Мартин КочовскиСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиМузика: Оливер ЈосифовскиСветло: Димче СпасевскиТон: Александар ДимовскиСуфлер: Радојка ДимескаИнспициент: Мирослав Лазаревски Премиера: 01.02.2014…