КРАЛСКИ ИГРИ

КРАЛСКИ ИГРИ

КРАЛСКИ ИГРИ Режија: Љупчо ЃорѓиевскиПревод од руски: Оливера ПавловиќСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Андреј ЃорѓиевскиМузика: Марјан НеќакСветло: Илија ДимовскиСуфлер: Гордана МихајловскаИнспициент: Митко Ивановски Премиера: 06.03.2016 Улоги: Хенри…

ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА Фјодор Михајлович Достоевски Адаптација и режија: Диего Де БреаПревод од словенечки: Соња ДовжалСценографија и светло: Диего Де БреаКостимографија: Благој МицевскиМузички соработник: Александар…

ДОКТОР ФАУСТ

ДОКТОР ФАУСТ

ДОКТОР ФАУСТ По мотиви од „Трагичната повест за животот и смртта на дoктор Фаустус” на Кристофер Марлоу и авторски текстови на режисерот, драматургот и актерската…

БАР РЕМАРК

БАР РЕМАРК

БАР РЕМАРК Фантазија според романот „Тројцата воени другари“ и писмата на Е.М. Ремарк Адаптација и режија: Александар БаргманКонсултации за текстот: Дарја ГолубеваПревод од руски: Оливера…

СОНЕТИ на Ангелчо Илиевски

СОНЕТИ на Ангелчо Илиевски

СОНЕТИ на Ангелчо Илиевски Вилијам Шекспир Превод: Драги МихајловскиРежија и драматизација: Ангелчо ИлиевскиДраматург: Билјана КрајчевскаСценограф: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиКомпозитор: Дарија АндоновскаКореографија: Јагода ДимовскаИнспициент: Димитар МихајловскиСуфлер:…

СОНЕТИ на Јован Ристовски

СОНЕТИ на Јован Ристовски

СОНЕТИ на Јован Ристовски По мотиви од Сонетите на Вилијам Шекспир Режисер:Јован РистовскиДраматург: Билјана КрајчевскаКостимограф : Благој МицевскиИзбор на музика: Јован Ристовски-ЈовицаТон: Александар ДимовскиСветло: Илија…

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola