РОЗЕНКРАНЦ И ГИЛДЕСТЕРН СЕ МРТВИ

РОЗЕНКРАНЦ И ГИЛДЕСТЕРН СЕ МРТВИ

РОЗЕНКРАЦ И ГИЛДЕСТЕРН СЕ МРТВИ Автор: Том Стопард  Адаптација и режија: Никита Миливојевиќ  Костимографија:Благој Мицевски  Музика: Маријан Неќак  Сценски движења: Амалија Беннет Инспициент: Мирослав Лазаревски…

СМРТТА НА ТРГОВСКИОТ ПАТНИК

СМРТТА НА ТРГОВСКИОТ ПАТНИК

СМРТТА НА ТРГОВСКИОТ ПАТНИК Артур Милер Режија: Љупчо ЃоргиевскиСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Андреј Ѓоргиевски / Благој МицевскиМузика: Маријан НеќакИнспициент: Митко ИвановскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера: 02.11.2013 Улоги: Вили…

ТАРТИФ

ТАРТИФ

ТАРТИФ Режија: Сашо Миленковски Сценографија: Зоран Николовски Костимографија: Благој Мицевски Музика: Венко Серафимовски Кореографија: Александра Хонг Светло: Илија Димовски Испициент: Мирослав Лазаревски Суфлер: Радојка Димеска…

ХЕДА ГАБЛЕР

ХЕДА ГАБЛЕР

ХЕДА ГАБЛЕР = Хехриk Ибзен Режија: Ѕвездана АнгеловскаСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиСветло: Димче СпасевскиИзбор на музика: Ѕвездана АнгеловскаИспициент: Митко ИвановскиСуфлер: Зорка Ѓаковска Премиера: 22.05.2013 Улоги:…

ЕСЕНИН

ЕСЕНИН

ЕСЕНИН Режија: Благојче Божиновски Адаптација и музика: Марјан Неќак Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Суфлер: Зорка Ѓаковска Инспициент: Мирослав Лазаревски Премиера: 10.11.2013 Улоги: Стариот…