МЕТАМОРФОЗИ

МЕТАМОРФОЗИ

МЕТАМОРФОЗИ Авторска претстава на Лилија Абаџиевапо „Платон“ на А.П. Чехов, „Дневникот на заводникот“ на Серен Киркегор и поезија на Бодлер, Рембо и Кортасар Режија: Лилија…

ПОСЛЕДНАТА НОЌ

ПОСЛЕДНАТА НОЌ

ПОСЛЕДНАТА НОЌ Ингмар ВилквистПоследната Ноќ Превод: Ана СветозаровРежија: Андреј ЦветановскиСцена: Сергеј СветозаревКостими: Марта ДојчиновскаМузика: Димитар АндоновскиДизајн на светло : Димче СапсевскиДизајн на тон : Александар…

ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ

ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ

ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ Братислав Димитров„ТАЈНОТО ОРУЖЈЕ“ Режија: Ненад ВитановСцена: Валентин СветозаревКостими: Благој МицевскиМузика: Димитар АндоновскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера: 11.9.2015 Улоги: Филип МирчевскиНикола ТодоровскиБорис ЧоревскиНикола…

ЕЛКА КАЈ ИВАНОВИ

ЕЛКА КАЈ ИВАНОВИ

ЕЛКА КАЈ ИВАНОВИ Aвтор: Александар ВеденскиРежија: Ѕвезда АнгеловскаАсистент на режија: Јован РистовскиПревод од руски: Оливера ПавловиќСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиМузика: Марјан НеќакКонсултант по танци: Јагода…

АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА

АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА

АНТОНИЕ И КЛЕОПАТРА В.ШекспирАНТОНИЕ И КЛЕОПАТРАпревод: Драги Михајловски Адаптација и режијa: Џон БлонделДраматург: Билјана КрајчевскаСоработник на текст: Рандал МартинАсистент режисер: Јован РистовскиСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој…

HAPPY END

HAPPY END

HAPPY END Идо Нетанјаху – Happy end Режија: Благој МицевскиПревод од англиски: Ана ВасилеваДраматург: Оливера ПавловиќСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиМузика: Марјан НеќакСветло: Илија ДимовскиВидео: Антонио…

ГЕНОЦИД

ГЕНОЦИД

ГЕНОЦИД Режија: Љубиша Георгиевски Драматург: Билјана Крајчевска Сцена и костими: Мери Георгиевска Музика: Марјан Неќак Светло: Илија Димовски Тон мајстор: Николче Терзиевски Инспициет: Мирко Лазаревски…

БОЖЕНСТВЕНА КОМЕДИЈА

БОЖЕНСТВЕНА КОМЕДИЈА

БОЖЕНСТВЕНА КОМЕДИЈА Режија: Александар Исаков Асистент на режија: Јован Ристовски Превод: Оливера Павловиќ Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Кореографија: Јагода Димовска Светло: Илија Димовски…

КОКОШКА

КОКОШКА

КОКОШКА Автор: Николај КољадаРежија: Маријан ЃоргиевскиСцена: Валентин СветозаревКостими: Благој МицевскиДраматург: Оливера ПавловиќСветло: Димче СпасевскиИспициент : Митко Ивановски, Димитар МихајловскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера: 09.02.2015 Играат: Јулијана…