СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ В. Шекспир Превод: Драги МихајловскиРежија: Џон БлонделДраматург: Билјана КрајчевскаКостимограф: Благој МицевскиСценограф: Валентин СветозаревМузика: Александар ДимовскиСветло мајстор: Игор MицевскиПерикер: Дилбера АтанасоваШминка, маска:…

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ Автор на текст: Идо Нетанјаху Режија: Благој Мицевски Превод: Оливера Павловиќ Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Музика: Александар Димовски Светло: Илија…

КРВАВИ СВАДБИ​

КРВАВИ СВАДБИ​

КРВАВИ СВАДБИ Федерико Гарсија Лорка Режија: Љупчо ЃорѓиевскиКостимограф: Благој МицевскиСценограф: Валентин СветозаревКомпозитор: Марјан НечакСветло: Илија ДимовскиВокал: Талевска БиљанаХармоника: Митровски ДимитарИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера:…

ДУПЛО ДНО​

ДУПЛО ДНО​

ДУПЛО ДНО Автор: Горан СтефановскиРежија: Ангелчо ИлиевскиСценограф: Валентин СветозаревКомпозитор: Марјан НечакКостимограф: Благој МицевскиСуфлер: Зорка ЃаковскаИнспициент: Мирослав ЛазаревскиФотограф: Александар Јоначиќ Премиера: 01.04.2017 Улоги: Јаков: Мартин Мирчевски…

ДОН ЖУАН

ДОН ЖУАН

ДОН ЖУАН Автор: Ж.Б. МолиерРежија: Андреј ЦветановскиСцена: Сергеј СветозаревКостими : Марта ДојчиновскаКомпозитор: Димитар АндоновскиTон мајстор: Александар ДимовскиСуфлер: Радојка ДимескаИнспициент: Митко Ивановски Премиера: 15.05.2017 Улоги: Дамјан…

ГРИЛПАРЦЕР ВО СЕКС ШОП

ГРИЛПАРЦЕР ВО СЕКС ШОП

ГРИЛПАРЦЕР ВО СЕКС ШОП Tекст: Питер ТуриниРежија: Јован РистовскиДраматург: Билјана КрајчевскаСцена: Валентин СветозаревКостими: Благој МицевскиСветло: Игор МицевскиТон: Николче ТерзиевскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиФотограф: Александар Јоначиќ Премиера: 14.03.2017…

ПИЈАНИ

ПИЈАНИ

ПИЈАНИ Автор: Иван ВирипаевРежија: Марјан ЃорѓиевскиМузика: Александар ДимовскиСцена: Валентин СветозаревКостими: Благој МицевскиИнспициент: Митко ИвановскиСуфлер: Зорка Ѓаковска Премиера: 23.03.2017 Улоги: Илина ЧоревскаВалентина ГрамослиСоња ОшавковаМаја Андоновска –ИлијевскиАнгела…

ГРЕТА ОД ФАУСТ

ГРЕТА ОД ФАУСТ

ГРЕТА ОД ФАУСТ Автор: Луц Хибнер Режија: Димче НиколовскиСцена: Сергеј СветозаревКостими: Благој МицевскиМузика: ФолтинДраматург: Оливера Павловиќ Премиера: 21.05.2017 Играат: Никола Пројчевски Сандра Грибовска

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola