МОРЕ НА ТИШИНАТА

МОРЕ НА ТИШИНАТА

МОРЕ НА ТИШИНАТА Режисер: Оља ЛозицаДраматург: Романо НиколиќКомпозитор: Матко БотиќСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Андреј ЃорѓиевскиТон-мајстор: Николче ТерзиевскиСветло-мајстор: Горан ПетровскиВидео оператор: Владимир ПереловскиИнспициент: Мирослав ЛазаревскиСуфлер: Гордана Михајловска…

БРОД ЗА КУКЛИ

БРОД ЗА КУКЛИ

БРОД ЗА КУКЛИ Автор: Милена МарковиќРежисер: Кокан МладеновиќПревод од српски и драматург: Билјана КрајчевскаСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Александра Пециќ – МладeновиќКомпозитор: Димитар АндоновскиКореограф: Андреа КулешевиќТон мајстор:…

НА ОТВОРЕНО МОРЕ

НА ОТВОРЕНО МОРЕ

НА ОТВОРЕНО МОРЕ Текст: Славомир Мрожек Адаптација и режија: Благој Мицевски Драматург: Оливера Павловиќ Костимографија: Благој Мицевски Сценографија: Валентин Светозарев Музика: Александар Димовски Светло: Игор…

АКО ОСТАНЕШ ДОМА​

АКО ОСТАНЕШ ДОМА​

АКО ОСТАНЕШ ДОМА По мотиви на оригиналот на Карој Сакони Режија: Јован РистовскиСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиДизајн на плакат: Димитар РистовскиСветло-мајстор: Горан ПетровскиТон-мајстор: Никола ТерзиевскиВидео…

© 2023 НУ Народен Театар – Битола / NI National Theatre – Bitola