МЕДЕЈА

МЕДЕЈА

МЕДЕЈА од Хајнер Милер и по текстови на Еврипид, Ајсхил, Георг Бикнер и Криста Волф Режија: Нада КокотовиќДраматург: Билјана КрајчевскаСценографија: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиМузика: Миодраг…

РОМЕО И ЈУЛИЈА

РОМЕО И ЈУЛИЈА

РОМЕО И ЈУЛИЈА Режија: Дејан Пројковски Сценографија: Валентин Светозарев Костимографија: Благој Мицевски Кореографија: Сташа Зуровац Проектот е копродукција помеѓу:Охридско лето,НУ Народен театар Битола,Театар – Вера…

ХАМЛЕТМАШИНА

ХАМЛЕТМАШИНА

ХАМЛЕТМАШИНА Според текстот на Хајнер Милер Превод: Наташа АврамовскаРежија: Андраш УрбанДраматург: Билјана КрајчевскаКомпозитор: Силард МезеиСценограф: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиСветло: Димче Спасевски Премиера: 29.12.2012 Во претставата…

ТРАВНИЧКА ХРОНИКА

ТРАВНИЧКА ХРОНИКА

ТРАВНИЧКА ХРОНИКА Иво Андриќ Драматург: Диана МехеиќРежија: Бранко БрезовецМузика : Марјан НеќакКореографија: Кире МиладиноскиСценографија: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиСветло: Илија ДимовскиВидео: Сергеј Светозарев Премиера: 31.10.2012  …

ХЕНРИ VI, ТРЕТ ДЕЛ

ХЕНРИ VI, ТРЕТ ДЕЛ

ХЕНРИ VI, ТРЕТ ДЕЛ Режија: Џон БлонделПревод: Драги МихајловскиСценографија: Валентин СветозаревКостимографија: Благој МицевскиМузика: Миодраг НеќакСветло: Илија Димовски Премиера: 12.05.2012 Играат: Соња МихајловаБорис ЧоревскиПетар ГоркоИван ЈерчиќПетар…

ЛЕТ ВО МЕСТО

ЛЕТ ВО МЕСТО

ЛЕТ ВО МЕСТО Горан Стефановски Режија: Ненад ВитановСценографија: Валентин СветозаревКостимограф: Благој МицевскиМузика: Миодраг НеќакИспициент: Митко ИвановскиСуфлер: Радојка Димеска Премиера: 09.03.2012 Улоги: Борче Ѓаковски: МихајлоОгнен Дранговски:…